Hlavní navigace

České Radiokomunikace chtějí po ČTÚ další příděly pro Regionální síť 8

28. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pokrytí multiplexu je v současné době přibližně 57 % populace. „Věříme, že v blízké době se bude programová nabídka nadále rozšiřovat,“ sdělil Marcel Procházka, ředitel regulace operátora.

České Radiokomunikace chtějí rozšířit vysílání Regionální sítě 8 s programy Óčko Expres, TV Noe, Slovak Sport.TV 2, Sport 5 a Mňam TV do dalších lokalit. Serveru DigiZone.cz to na dnešní výroční konferenci České asociace elektronických komunikací (ČAEK) sdělil Marcel Procházka, ředitel regulace operátora. Radiokomunikace nedávno získaly od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) kmitočtové příděly pro tuto síť, týkající se středočeských vysílačů Votice a Cukrák. Nemělo by však jít o definitivní stav. Záleží ale pochopitelně na tom, zdali regulátor operátorovi vyhoví.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Regionální síť 8 startuje z Veselského kopce na Moravě, v záloze jsou i Cukrák a Votice

Máme vyprodány všechny celoplošné multiplexy, takže nemáme volný prostor a nemůžeme uspokojovat potřeby dalších vysílatelů v těchto sítích, uvedl Procházka s tím, že posledním kanálem, který odstartuje v multiplexu 3, bude příští měsíc nová stanice Barrandov Plus. Tím bude kapacita celoplošných sítí při stávající konfiguraci vyčerpána. Zatím posledním programem, který se objevil v multiplexu 3 dceřiné společnosti Czech Digital Group, bylo Kino Barrandov. Nové vysílače Regionální sítě 8 chtějí České Radiokomunikace spouštět tak, aby to dávalo ekonomický smysl, což se bude odvíjet právě od kmitočtových přídělů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).