Hlavní navigace

České MTV mohou ohrozit spory, tvrdí ekonomický deník E15

12. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 6. 2009

Podle dnešního vydání ekonomického deníku E15 je start české pobočky hudebního kanálu MTV stále nejistý. Plány na spuštění lokalizované české MTV stále ještě existují, uvedla pro list mluvčí MTV Networks International (MTVNI) Lynne-Mei Lee. Překážkou by podle E15 měl být spor mezi Viacomem, vlastníkem MTVNI a Time Warner, který je v současné době třetinovým vlastníkem CME.

DISKUSE: Nova music (MTV Czech) bude letos?

Společnost Central European Media Enterprises je vlastníkem televize Nova, která získala práva na provozování MTV v České republice. Podle nejmenovaného zdroje, který oslovil deník, by měla být důvodem sporu nechuť MTVNI poskytnout svůj obsah konkurenční společnosti. Tou je právě Time Warner. Ředitel Novy Petr Dvořák však tvrdí, že tento stav by neměl spuštění české pobočky stanice MTV ovlivnit. Pro Viacom je přece výhodnější, když s námi vydělá x peněz než s jiným českým subjektem jen pětinu této částky, uvedl Dvořák.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).