Hlavní navigace

České dráhy nebudou podléhat regulaci vysílací rady

20. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kromě klasické osobní dopravy nabízejí České dráhy také možnost nákladní dopravy a telematických služeb. Dopravce je taktéž většinovým vlastníkem cestovní kanceláře ČD Travel.

České dráhy, největší provozovatel vlakového spojení v naší republice, nebudou spadat pod kontrolu Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Regulátor o tom rozhodl na svém posledním zasedání. České dráhy jsou sice především dopravcem, nicméně taktéž provozují svůj speciální YouTube kanál ČD TV, který odkazuje již na svých webových stránkách. Právě ten se dostal do hledáčku regulátora. Vše ale nakonec dopadlo pro České dráhy dobře. Rada konstatovala, že služba poskytovatele České dráhy, a.s. (Televizní portál ČD/www.cd.cz/tv) není audiovizuální mediální službou na vyžádání dle zákona č. 132/2010 Sb, uvedla RRTV.

BRAND24

Z ARCHIVU: Televize Relax chystá ve spolupráci se Student Agency Ostře sledovaný vlak

Kromě klasické osobní dopravy nabízejí České dráhy také možnost nákladní dopravy a telematických služeb. Dopravce je taktéž většinovým vlastníkem cestovní kancelářeČD Travel. Při sestavování nabídky se společnost orientuje podle požadavků zaměstnanců Českých drah, a.s., ale i ostatní široké klientely, která vyhledává kvalitní a cenově dostupné rekreace, uvádí dopravce. Snaha Českých drah dostat se do povědomí zákazníků prostřednictvím videoobsahu není překvapivá. Konkurenční dopravce Student Agency se loni spojil s televizí Pohoda Relax podnikatele Radima Pařízka a do vysílání umístil pořad Ostře sledovaný vlak.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).