Hlavní navigace

Česká televize vypsala tendr na satelitní kapacitu, vyšle na orbit ČT 2 HD

25. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

U nového operátora začne ČT satelitně vysílat ještě před Vánoci, do konce roku plánuje paralelní provoz na současných pozicích. Nová smlouva bude platit od Nového roku.

Veřejnou soutěž na satelitní kapacitu pro všechny své programy od 1. ledna 2015 vypsala Česká televize. Podle mluvčí Alžběty Plívové se tak stalo již přede dvěma týdny, o vítězi by mělo být jasno nejpozději v prosinci. „Paralelní provoz bychom rádi spustili ještě před Vánoci, aby diváci měli dostatek času si programy na nových pozicích naladit,“ sdělila na dotaz serveru DigiZone.cz. S přechodem k novému satelitnímu operátorovi Kavčí hory počítají se spuštěním satelitního vysílání programu ČT 2 HD.

BRAND24

K TÉMATU: ČT 2 HD míří na satelit, v příštím roce se objeví na pozici Skylinku a CS Linku

„V rámci nové satelitní kapacity by se na přelomu roku měla navíc objevit ČT 2 v HD rozlišení a od roku 2016 by měla být satelitní nabídka rozšířena o ČT 24 HD. V roce 2016 bude ukončeno vysílání programů ČT v normě DVB-S a nadále budou programy ČT dosažitelné pouze v DVB-S2 převážně v HD rozlišení,“ doplnila Alžběta Plívová. Konec satelitního vysílání ve standardním rozlišení obrazu ohlásila na rok 2016 také veřejnoprávní Slovenská televize, která je součástí Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).