Hlavní navigace

Česká televize si oproti podzimu 2010 polepšila, přesto mění program

23. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 3. 2011

UVNITŘ DOKUMENT Programové změny na kanálech ČT 1 a ČT 2, které ohlásila na duben Česká televize, přicházejí v době, kdy veřejnoprávní televizi jako celku stoupá podíl na divácích. Oproti loňskému podzimu si všechny čtyři programy ČT polepšily v souhrnném podílu na publiku starším patnácti let v týdenních číslech o 1,19 procentního bodu, samotná ČT 1 pak o 0,45 procentního bodu. Vyplývá to z interní analýzy ČT, kterou má server DigiZone.cz k dispozici.

K TÉMATU: Události v regionech se vrací na ČT 1. Česká televize to oficiálně potvrdila

Nejvíce se růstu ČT jako celku podílely tematické kanály ČT 4 a ČT 24. V desátém týdnu letošního roku, k němuž se analýza váže, si celkový podíl všech čtyř programů na dospělém publiku pohoršil oproti stejnému týdnu v loňském roce o 0,92 procentního bodu. Po Novém roce je ale oproti loňskému podzimu vidět patrný nárůst týdenních podílů ČT (výjimku tvoří poslední dva týdny v roce, kdy je ČT tradičně hodně silná – přes Vánoce a Silvestra).

ČTĚTE TAKÉ: ČT 2 upravuje od dubna vysílací schéma. Vychází prý vstříc divákům

Tipy C

Jediný zásadní propad v letošním roce byl v šestém týdnu, protože jsme vysílali Sportovce či Fotbalistu roku, řekl serveru DigiZone.cz zástupce České televize, který si nepřál být jmenován. Generální ředitel ČT Jiří Janeček rozhodl, že se od dubna na program ČT 1 vrátí pořady Události v regionech, Testoviny a Černé ovce, které od ledna vysílala pouze zpravodajská ČT 24. Výraznější změny programu nastanou také u ČT 2, která se propadla v podílech na divácích na nejhorší týdenní čísla v historii.

Interní analýza České televize k souhrnným týdenním podílům všech čtyř programů ČT, k 10. týdnu 2011 (obrázek kliknutím zvětšíte)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).