Hlavní navigace

Česká televize rozjela natáčení volného pokračování Cirkusu Bukowsky, seriálu Rapl

19. 8. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Oproti Cirkusu Bukowsky bude v každé hodinové epizodě Rapla uzavřený kriminální případ a všemi třinácti díly se bude táhnout leitmotiv neobjasněného zločinu.

Česká televize se v uplynulých dnech pustila do natáčení volného pokračování temné kriminálky Cirkus Bukowsky, seriálu Rapl. Jeho hlavní postavou bude detektiv Kuneš v podání Hynka Čermáka. Třináctidílný seriál bude pro veřejnoprávní médium vůbec prvním takzvaným spin-offem, tedy dílem, které volně navazuje na některý z předchozích úspěšných titulů. V zahraničí je toto natáčení už naprosto běžné. Na placené televizi v České republice a na Slovensku se například dostane ještě tento měsíc spin-off seriálu The Walking Dead, který dostal jméno Fear The Walking Dead.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Sledovali jsme živě: ČT představila Karla IV., Trapné padesátky a spin-off Cirkusu Bukowsky

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy, nevypadá to s ním vůbec dobře, možná bude muset odejít od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu, jejíž vyšetřování uvízlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou, přiblížil zápletku seriálu producent České televize Josef Viewegh, v jehož tvůrčí producentské skupině seriál vzniká.

ebf 24 - tip duben

Z ARCHIVU: ČT dotočila seriál Cirkus Bukowsky, nasadí ho na Jedničku letos na podzim

Při vývoji příběhu nás bavilo pohrávat si s osudy svérázného detektiva, odveleného do nejzazšího koutu republiky, kde lišky doslova dávají dobrou noc. Krušné hory jsou krásnou mystickou krajinou, nicméně také nemilosrdně krutým podnebním pásmem, ve kterém v minulosti dokázal přežít jen velmi tvrdý jedinec, uvedl o Raplovi režisér a scenárista Jan Pachl a doplnil: Horší startovní pozici už si Kuneš vylosovat ani nemohl. Oproti Cirkusu Bukowsky bude v každé hodinové epizodě Rapla uzavřený kriminální případ a všemi třinácti díly se bude táhnout leitmotiv v minulosti neobjasněného zločinu. Vedle Hynka Čermáka se, ve velmi netypických rolích, objeví například Alexander Pyško nebo Miroslav Etzler. Zároveň nebude nouze o zahraniční herce, protože řada motivů zasahuje do sousedního Německa.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).