Hlavní navigace

Česká televize představila u své poslední aplikace nové funkce hybridní TV

7. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO – Vůbec poprvé přišlo veřejnoprávní médium s nasazením modrého tlačítka u dětského kanálu Déčko. V minulosti se objevilo už několikrát u stanice ČT Sport.

Duhový institut věd, za nímž stojí Česká televize a na nějž server DigiZone.cz upozornil již v pondělí, přináší nejen zábavu pro nejmenší diváky, ale i některé nové funkce v rámci hybridního vysílání HbbTV, kde je tato aplikace dostupná. Nový přehrávač videí přináší mimo jiné nejen možnost přehrávání pasáží z celých pořadů na základě indexů, ale také zobrazení doplňkových informací. Divák jednoduše stiskne tlačítko „i“ v přehrávací a zobrazí se informace o přehrávaném videu.

BRAND24

K TÉMATU: Česká televize spustila v hybridním vysílání videoplatformu „DIV – poznej svět“

Další novinkou je, že výhradně na kanálu Déčko dochází k zobrazení takzvaného modrého tlačítka. Zde je v rámci grafické informace divák upozorněn na nasazení aplikace „DIV – poznej svět“. DIV označuje zkratku již zmiňovaného Duhového institutu věd. Modré tlačítko použila Česká televize už v minulosti u kanálu ČT Sport, a to například během fotbalového šampionátu v Brazílii nebo hokejového šampionátu, který se letos konal v České republice, a to pro zobrazení výsledkového servisu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).