Hlavní navigace

Česká televize odložila vyhodnocení nabídek pro satelitní distribuci druhého HD kanálu

16. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pomyslné otvírání obálek, které se týká zakázky na distribuci druhého HD kanálu České televize prostřednictvím družice, se odkládá o týden. Serveru DigiZone.cz to řekl ředitel techniky Rudolf Pop.

Česká televize na základě požadavků zahraničních zájemců o distribuci svého chystaného druhého HD kanálu odkládá takzvané otvírání obálek o jeden týden. Původně mělo dojít k vyhodnocení nabídek začátkem tohoto týdne, nyní se tento krok odkládá na týden začínající 23. dubnem. Serveru DigiZone.cz to řekl technický ředitel České televize Rudolf Pop. Stihne se tedy plánované datum spuštění 1. května? Na tuto otázku vám zatím nedokážu odpovědět, uvedl Pop.

BRAND24

K TÉMATU: Druhý HD kanál České televize bude plnohodnotný, stejně jako ČT 1 HD

Druhý HD kanál České televize by měl být divákům dostupný se zahájením MS v hokeji, které se bude konat od 4. do 20. května ve Švédsku a Finsku. Veřejnoprávní médium by na něm v této době vysílalo svůj program ČT 4. K posunutí termínu otvírání obálek nedochází z rozhodnutí České televize tendr pozdržet, ale požádali o něj sami zahraniční zájemci o poskytování satelitní kapacity. Ti musí dodat na Kavčí hory veškerou dokumentaci, což vyžaduje i formality od tamních orgánů a následný překlad do češtiny. Odborná veřejnost očekává, že satelitní kapacitu nakonec zajistí opět operátor Media Broadcast, který už distribuuje z družice Astra 3B české stanice ČT 1 HD, regionalnitele­vize.cz a Óčko.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).