Hlavní navigace

ČT na nákupech: z veletrhu NATPE si odnáší seriály Kriminalista či Páter Brown

26. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Světový veletrh televizní tvorby poprvé hostí Praha. ČT má rozjednaná práva pro životopisný snímek o Elizabeth Taylorové a úspěšnou britskou sérii Fleming: muž, který chtěl být Bondem.

Zajímavé zahraniční programové akvizice ohlásila Česká televize. Na právě probíhajícím světovém veletrhu televizní tvorby NATPE, který se poprvé koná v Praze, dojednala nákup vysílacích práv pro seriály Kriminalista a druhou řadu britského krimiseriálu Páter Brown, ale také britského celovečerního filmu o Elizabeth TaylorovéRichardu BurtonoviHelenou Bonham Carterovou v hlavní roli. V jednání je britská série Fleming: muž, který chtěl být Bondem o životě autora, který stvořil agenta s povolením zabíjet a který sám nebyl jednoduchou osobností.

ROZHOVOR: Milan Fridrich: ČT se do dvou let úplně změní. Bude to naprosto jiná televize

BRAND24

Zájem má Česká televize i o mysteriózní detektivní cyklus Top of the Lake a smlouvu už podepsala na nákup pokračování série Horrible Histories – Děsivé dějiny pro dětský kanál Déčko. Na něm se objeví také animované novinky Dobrodružství Sáry Jane, britský spin off populárního seriálu Pán času zaměřený na mladší publikum, nebo padesátidílný seriál o dinosaurech. „Diváci Dvojky ocení nové dokumenty natočené s použitím techniky a postupů hraného filmu. Pro páteční cyklus Zázračná planeta to budou třeba Delfíni v hledáčku špionážních kamer nebo Skrytá království mapující život drobných živočichů,“ přiblížila mluvčí ČT Alžběta Plívová.


Foto: Česká televize

Pro dětský kanál ČT :D nakoupila Česká televize pokračování série Děsivé dějiny

„Česká televize dlouhodobě sleduje nejnovější televizní trendy a reflektuje je ve své programové nabídce. Na tomto veletrhu se zaměřujeme na novinky v široké paletě žánrů, od dokumentů přes opery, balet až po seriály a filmovou produkci,“ konstatuje programový ředitel ČT Milan Fridrich. Doprovodným programem veletrhu NATPE jsou i odborné konference. „Důležitým tématem je pro nás také prolínání televize a internetové technologie, rozvoj HbbTV aplikací, ale i nové technologické trendy typu Super HD,“ přiblížil Fridrich. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).