Hlavní navigace

Česká televize má už termín, kdy chce spustit hybridní vysílání HbbTV - 4. května

25. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Se zahájením hokejového mistrovství světa, které se letos koná ve Finsku a Švédsku, by se měli televizní diváci dočkat také prvních služeb hybridní televize od České televize.

Veřejnoprávní médium z Kavčích hor, Česká televize, finišuje přípravy na spuštění komerčního provozu takzvaného hybridního televizního vysílání označovaného zkratkou HbbTV. ČT to uvedla na jednom ze svých profilů na sociální síti Facebook. Pokud vše půjde dobře a nenastanou nečekané komplikace, první služby hybridní televize plánujeme spustit 4.května se zahájením MS v hokeji. Měl by to být nový superteletext – či teletext HD a základní hokejová aplikace, uvedla Česká televize.

BRAND24

K TÉMATU: Polská televize spustí hybridní HbbTV ještě před Eurem, ČT s ní také finišuje

Česká televize se stane vůbec prvním médiem u nás, které nabídne služby dostupné prostřednictvím HbbTV. Vydá se tak stejnou cestou, jakou už dříve učinili provozovatelé ve Francii, Itálii nebo některých severských zemích. Nejdále jsou však s implementací HbbTV v Německu, kde ji využívají všechna veřejnoprávní média ARD a ZDF a také některé komerční subjekty, například ProSiebenSat.1 nebo RTL Medien Gruppe. Česká televize chce postupně služby spojené s HbbTV rozšiřovat a časem touto cestou nabídnout i svůj archiv iVysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).