Hlavní navigace

Česká televize jedná s Eurosportem o olympiádách, výsledek je ale nejistý

7. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Otázka budoucnosti olympijských her na volně šířených kanálech se otevřela letos v červnu, kdy Mezinárodní olympijský výbor oznámil uzavření exkluzivní dohody s provozovatelem Eurosportu.

S vidinou nejistého výsledku jedná Česká televize podle generálního ředitele Petra Dvořáka s panevropským kanálem Eurosport o budoucnosti olympijských her na obrazovce tohoto veřejnoprávního média. Dvořák to podle ČTK naznačil na dnešním zasedání Rady ČT, která probíhala tentokrát mimořádně paralelně vedle Rady Českého rozhlasu, která měla řešit možné odvolání generálního ředitele Petera Duhana. Petr Dvořák uvedl, že Česká televize by mohla být bez olympijských her v letech 2018–2024 až v krajním případě. Veřejnoprávní médium z Kavčích hor bude olympiádu vysílat v rámci sublicence od Eurosportu za podmínky, že se s tímto globálním hráčem domluví.

BRAND24

K TÉMATU: Konec olympijských her zdarma? Práva na roky 2018 až 2024 získal Eurosport

Otázka budoucnosti olympijských her na volně šířených kanálech se otevřela letos na konci června, kdy Mezinárodní olympijský výbor oznámil uzavření exkluzivní dohody s provozovatelem placeného kabelového a satelitního kanálu Eurosport, společností Discovery Communications, na prodeji vysílacích práv pro zimní olympijské hry 2018 v Pchjongčchangu, letní olympijské hry 2020 v Tokiu a další dvě olympiády v letech 2022 a 2024, jejichž hostitelská města ještě nebyla zvolena. Smlouva se týká veškerých práv pro volné a placené televizní vysílání a multiplatformní licence pro všechny evropské země včetně České republiky. Eurosport se zároveň zavázal, že z letních olympiád odvysílá nejméně 200 hodin a ze zimních 100 hodin na zdarma šířených televizních kanálech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).