Hlavní navigace

Česká televize dnes otevírá v Brně zbrusu nové plnoformátové stu­dio

3. 10. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: archiv
AKTUALIZOVÁNO, UVNITŘ GALERIE – Včera večer z něj byl vysílán speciál Newsroom ČT24. Otevření studia proběhne za účasti předsedy vlády Bohuslava Sobotky.

AKTUALIZOVÁNO, 12:20 h: doplněny další informace, přidána druhá fotogalerie.

ČT v Brně-Líšni v Trnkově ulici vybudovalo zcela nový komplex a moderátor Newsroomu, Luboš Rosí, to přirovnal k začátkům televizního vysílání nebo ke startu první komerční stanice. Něco takového se v Česku nestalo skoro 40 let…

Oproti starému studiu byla vyměněna celá digitální vysílací technologie a natáčet by se tu mělo opravdu všechno. Od zpravodajství a dokumentů přes dramatické pořady až po například seriály. Ročně zhruba 2000 hodin. Prostě taková menší televize v Brně, řekl v Newsroomu ČT24 generální ředitel České televize Petr Dvořák.

K TÉMATU: Česká televize otevírá další regionální studio v Českých Budějovicích

Česká televize začne vysílat z nového regionálního studia v Hradci Králové

Studio zaměstnává 250 pracovníků, kteří přemístili ze staré již dávno nevyhovující budovy ve středu města. Stavba nového areálu trvala skoro rok a půl a vyšla na 274 mil. Kč, plus 32 milionů za osvětlovací techniku a dalších 45 milionů za televizní technologie. Celková částka se tak vyšplhala na 351 mil. Kč, ale nejméně 100 mil. by televize měla získat zpátky prodejem starých budov. Je to radost po 55 letech konečně mít dům, který je postavený právě k těm účelům, řekl ředitel brněnského studia Jan Souček. 

Brněnské studio číslo 1 (k dispozici jsou celkem tři) je největší studio ČT s vlastní režií. Na ploše více než 300 metrů čtverečních mohou vznikat nejrůznější pořady a v listopadu se tu bude například natáčet pokračování seriálu Labyrint.

BRAND24

Včerejší Newsroom ČT24 vysílaný z nového brněnského studia můžete zhlédnout na iVysílání České televize. V sobotu 22. října se pak studio otevře i divákům, kteří si mohou jeho prostory prohlédnout.

Obě budovy, ve kterých brněnské televizní studio v centru města sídlilo, prodá Česká televize ve veřejné dražbě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).