Hlavní navigace

Česká televize by si chtěla vyzkoušet hybridní vysílání bez nutnosti připojení k internetu

7. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vlastní aplikace v rámci hybridní televize by se mohla dočkat například taneční show StarDance, která bývá vlajkovou lodí veřejnoprávního média vždy v podzimním programovém schématu.

Česká televize už delší dobu koketuje s myšlenkou, že by nabídla majitelům přijímačů s podporou hybridního vysílání (HbbTV) možnost připojit se k této technologii bez možnosti připojení k internetu. Na dnešní konferenci TVCON 2013, kterou pořádají server DigiZone.cz a společnost Mautilus, to řekl vedoucí Teletextu ČT a projektu HbbTV Jan Zeman. Je to velká síla, jak tuto službu propagovat. Vyzkoušeli si to například v Německu, uvedl Zeman.

K TÉMATU: Archivu iVysílání v rámci hybridní televize se diváci dočkají ve druhé polovině roku

Technologie HbbTV je vázána na připojení k internetu, ale Česká televize hledá možnosti, jak by dostala některé její součástí i do klasického televizního signálu. Bohužel narážíme na to, že jsme limitováni například velikostí veřejnoprávního multiplexu, konstatoval Jan Zeman. Právě letošní rok má být pro Českou televizi rozhodující. V současné době nabízí veřejnoprávní médium na této platformě takzvaný HD teletext a televizní program s upoutávkami.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Česká televize spouští novou generaci TV programu s upoutávkami. Nabídne ho v rámci HbbTV

Letos se chceme vrátit ke sportovním aplikacím. Půjdeme možná i do oblasti zpravodajství, prozradil Zeman a dodal: Co se týká vývoje dalších aplikací, jdeme postupnými kroky. V tomto roce se chceme věnovat hokeji. Chybět by tu neměli ani informace týkající se například statistik atd. Chceme se věnovat dalšímu vývoji videí. V případě, že letos nabídne Česká televize opět taneční show StarDance, i k ní by médium nabídlo vlastní aplikaci s fakty o tancích, historii show, videa a řadu dalšího materiálu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).