Hlavní navigace

Česká redakce Eurosportu začala komunikovat prostřednictvím Facebooku

15. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Uživatelé komunitního portálu Facebook si mohli všimnout, že stránka Eurosportu, která byla doposud psaná v angličtině, s nimi začala komunikovat česky. Mezinárodní statusy naopak zmizely.

Sportovní fanoušci a diváci panevropského kanálu Eurosport mohou být s touto televizí v kontaktu prostřednictvím dalšího kanálu. Jeho česká redakce začala komunikovat chystané novinky ve vysílání a přenosy prostřednictvím komunitního portálu Facebook. Zajímavostí však je, že se tak děje prostřednictvím již existující mezinárodní stránky. V praxi funguje posílání statusů ze stránky tak, že českým sportovním fanouškům se z ničeho nic začaly objevovat statusy v češtině.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Eurosport 2 HD míří do satelitního Skylinku a kabelovky HD Signal

Na druhou stranu naopak zmizely místním divákům mezinárodní statusy, které byly psány v angličtině. První post (odeslaný příspěvek) v češtině na Facebooku Eurosportu pochází ze soboty 12. května. Panevropský sportovní kanál se tak stal zároveň stanicí s největším počtem fanoušků na tomto komunitním portálu v České republice. Aktuálně již hlásí 873 tisíc a do kapsy tak hravě strčil například i stránky Óčka nebo Primy Cool. Je to ale tím, že profil Eurosportu je určený řadě trhů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).