Hlavní navigace

Češi si oblíbili digitální videorekordér

7. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 1. 2009

Velkou oblibu získává mezi českými diváky tzv. digitální videorekordér označovaný jako DVR. V aktuálním vydání na to upozorňuje ekonomický deník E15. O tento přijímač projevili velký zájem lidé především před Vánocemi. Potvrzují to i slova tiskového mluvčího kabelového a satelitního operátora UPC Česká republika Františka Maliny. Digitální videorekordéry jsou jedním z tahounů digitalizace kabelových televizí, máme skoro vyprodáno, konstatoval Malina, kterého zájem o DVR velmi překvapil.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Handan CV-6000 DVR: sympatický set-top-box s harddiskem

E15 konstatuje, že se Česko dostalo mezi pět nejúspěšnějších zemí, kde UPC svůj DVR nabízí. Upozorňuje přitom, že běžný digitální videorekordér umožňuje nahrát až 100 hodin záznamu s tím, že je možné si následně vystřihnout reklamu. DVR přístroje je možné sehnat také v některých řetězcích s elektronikou. Rozvoj této technologie však může mít neblahý vliv na samotné televize, které by nemohly zájemcům dodat data nutná pro zásah cílových skupin. To by se pak pochopitelně odrazilo i v investicích do ní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).