Hlavní navigace

Společnost CDG se brání odnětí 46. kanálu multiplexu 3 v Praze

20. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
20. 11. 2009

Operátor multiplexu 3 společnost Czech Digital Group se odvolala vůči odnětí 46. kanálu, který využívá pro potřeby multiplexu 3. Český telekomunikační úřad tento se rozhodl odejmout tento kmitočet, protože síť 3 využívá v Praze ještě 59. kanál z vysílačů Žižkov a Cukrák. Podle ČTÚ jde o zbytečnou duplicitu a tudíž není důvod, aby CDG měla k dispozici ještě 46. kanál ve stejném městě.

BRAND24

Tento případ nyní řeší rozkladová komise předsedu ČTÚ, definitivní rozhodnutí ještě nepadlo, uvedl předseda ČTÚ Pavel Dvořák, který rozhodne právě na základě podkladů a argumentů rozkladové komise.

Multiplex 3 využívá 46. kanál v Praze z historických důvodů, původně zde provozoval experimentální digitální vysílání prostřednictvím vysílačů Strahov, Ládví a Zelený Pruh. I tento kanál se pak stal součástí definitivní sítě multiplexu 3. Na 46. kanále ale CDG vysílá mírně odlišný obsah než na 59. kanále ze Žižkova a Cukráku. Kromě byznysové televize Z1 a lifestylové televize Public vysílá na kanále 46 i křesťanská TV Noe.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).