Hlavní navigace

Bývalý superšéf Novy Adrian Sarbu zatčen policií, čelí podezření z daňových úniků

2. 2. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sarbu odešel z pozice prezidenta CME v srpnu 2013. Byl to právě Sarbu, kdo kolem televize Nova vytvořil propletenec firem, v němž se snoubil jeho osobní byznys s podnikáním CME.

Někdejší generální ředitel a prezident mediální společnosti CME Adrian Sarbu, který byl též označován jako superšéf TV Nova, byl dnes zatčen rumunskou policií. Tamní média informují o tom, že státní zástupce vůči němu vznesl obvinění týkající se podezření z praní špinavých peněz, daňových úniků a zpronevěry. Sarbu byl zatím umístěn do vazby na dobu čtyřiadvaceti hodin. Obvinění považuje za absurdní, jak napsal mimo jiné web Digi24.ro, který spadá do portfolia provozovatele satelitní služby Digi TV. O umístění Sarba do vazby informovala jako první rumunská televize B1 TV.

Adrian Sarbu ukazuje na televizní kamery, že skončil v poutech
Autor: repro foto Digi24

Adrian Sarbu ukazuje na televizní kamery, že skončil v poutech

ANALÝZA: Nova po Sarbovi: Time Warner čekají samá důležitá rozhodnutí

BRAND24

Sarbu odešel z pozice prezidenta CME v srpnu 2013 a bez váhání ji bylo možné označit za mediální událost roku. Byl to právě Sarbu, kdo kolem televize Nova vytvořil propletenec firem, v němž se snoubil jeho osobní byznys s podnikáním CME, aniž by proti tomu kdokoli z akcionářů cokoli namítal. Sarbu oddělil výrobu pořadů od samotné Novy do samostatné společnosti Media Pro Pictures, kterou později pohltila CME. Epizoda s českou pobočkou tiskové agentury Mediafax, kterou Sarbu rozjel jako vlastní podnik a když vygenerovala stamilionové dluhy, „výhodně“ ji prodal Nově za jedno euro, je dostatečně známá všem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).