Hlavní navigace

Bývalý šéf Radiožurnálu Konvalina neuspěl, ve vysílací radě zůstává Krejčí

29. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ivan Krejčí je z minulosti známý především jako divadelní režisér a umělecký šéf Komorní scény Aréna v Ostravě. Do vysílací rady se nedávno dostala i Dana Jaklová.

Dosavadní předseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Ivan Krejčí může v klidu pokračovat v tomto kontrolním orgánu. Poslanecká sněmovna na dnešním zasedání rozhodla o tom, že Krejčí (nominovaný ČSSD) obhájí svůj mandát. Naopak smůlu má bývalý šéf Radiožurnálu Miroslav Konvalina, kterého nominovalo ANO. V první polovině dubna už se podařilo uspět v boji o post radního, respektive radní někdejší předsedkyni Rady Českého rozhlasu Daně Jaklové. Zatímco ANO podle ČTK požadovalo, aby byl poměr nominantů ČSSD a ANO 3:3, ČSSD naopak trvala na poměru 4:2 ve prospěch sociální demokracie.

BRAND24

K TÉMATU: Dana Jaklová novou členkou RRTV, poslanci obsadili sedm z osmi volných míst v Radě

Ve „velké“ vysílací Radě nově zasednou dosavadní radní Martin Bezouška (ČSSD), bývalá mluvčí ANO Radka Burketová, bývalý poslanec za ODS a expředseda volebního výboru sněmovny Václav Mencl, advokát Daniel Novák (KSČM), komunální lidovecký politik Marek Poledníček, bývalá senátorka za ČSSD Dagmar Zvěřinová a již zmiňovaný Ivan Krejčí, který v minulosti působil jako asistent poslance, známý je však především jako divadelní režisér a umělecký šéf Komorní scény Aréna v Ostravě. Pozici v RRTV naopak neobhájil její dosavadní místopředseda Milan Bouška (ODS).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).