Hlavní navigace

Bystřice nechce "talíře" na obecních domech

19. 2. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
19. 2. 2008

Radnice města Bystřice nad Pernštejnem je proti tomu, aby si nájemníci v obecních bytech nechávali na fasády nebo balkony instalovat satelitní paraboly. Ty talíře u balkonů vypadají strašně. Jedná se nám především o nově opravené domy, u kterých se montáží satelitu poškodí fasáda, řekl bystřický starosta Karel Pačiska. Radní se proto rozhodli, že k instalaci podobného zařízení je nutné získat územní souhlas a také souhlas majitele nemovitosti – tedy města. Informoval o tom Žďárský deník a později i server satCentrum.com.

Kdo si v Bystřici na obecní dům parabolu pro příjem digitální satelitní televize (DVB-S) už nechal instalovat, odstraňovat ji ale nemusí. Když bylo nařízení zveřejněno, lidé se chodili ptát na bytový odbor, a o to nám šlo. Aby byli nájemníci o věci informováni a satelity na domech už nepřibývaly, upřesnil místostarosta Josef Vojta. Postihy hrozí proto především těm, kteří by si „talíř“ na fasádu obecního domu chtěli nechat přidělat nyní – a především nájemníkům z nově opravených domů.

BRAND24

Radní svým „protiparabolovým“ opatřením prakticky vyjádřili svoji preferenci mezi platformami digitální televize. V Bystřice nad Pernštejnem, městě ležícím za hranicí teoretického pokrytí brněnského vysílání zemského multiplexy A, by měla nejspíš zvítězit digitální kabelová televize (DVB-C). Rozhodneme se během dvou měsíců, jakou cestou jít dál. Rozhodně nechceme mít u každého okna satelit, když máme zásuvky, ale zase nechceme lidi příliš finančně zatížit. Protože jinak se zařídí podle svého. A když pro ně bude satelit výhodnější, koupí si ho stejně. Musíme jim nabídnout něco srovnatelného cenou i nabídkou programů, a to rychle, uvedl starosta města.

Obyvatelé bystřických obecních domů podle Žďárského deníku vyčkávají, jak se situace vyvine. Někteří se cítí být omezením montáže „talířů“ svazováni, jiným je to vcelku jedno. Město nechce satelity, protože když pak sjedná smlouvu na digitální vysílání a každý už bude mít svůj vlastní satelit, tak se stejně nikdo nepřipojí, prohlásil jeden z bystřických, Karel Kletečka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).