Hlavní navigace

Bude se Astra soudit s Polskou televizí kvůli satelitní platformě?

15. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 1. 2010

U soudu by mohl skončit spor polské veřejnoprávní televize TVP se satelitním operátorem Astra. Před pěti lety podepsalo tehdejší vedení TVP s Astrou smlouvu na uvolnění kapacity pro samostatnou satelitní platformu TVP. Tuto dohodu na sklonku loňského roku prodloužil generální ředitel TVP Piotr Farfal, který však byl krátce na to odvolán z funkce.

NAPSALI JSME: Poláci spustili nekódovanou satelitní platformu včele s TVP HD

Podle současného vedení TVP je prodloužená smlouva pro veřejnoprávní televizi i rozhlas krajně nevýhodná. Satelitní platforma TVP zahájila vysílání loni na podzim, přičemž krátce vysílala zcela volně, než ji TVP zakódovala. Další vývoj této služby byl vzhledem k očekávanému odvolání ředitele TVP Piotra Farfala odloženo, informuje server Broadbandtvnew­s.com.

ČTĚTE TAKÉ: Polská veřejnost se bouří kvůli zakódování satelitní TVP

BRAND24

Nynější vedení TVP smlouvu s Astrou zpochybňuje, a podle webu Wirtualnemedia.pl mu částečně ustoupil i předseda představenstva středoevropské centrály Astry ve Varšavě Krzysztof Surgowt. Dohoda s TVP je pro nás důležitá, takže pokud s námi chce náš partner vyjednávat o podmínkách, jsme takovému rozhovoru otevřeni, řekl Surgowt.

Astra se podle Surgowta chce vyhnout jakýmkoli turbulencím, nicméně trvá na tom, že smlouva uzavřená s TVP v roce 2005 je platná a pokud od ní televize ustoupí, požaduje hrazení satelitní kapacity po celou dobu platnosti této smlouvy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).