Hlavní navigace

Brněnský multiplex 3 má posílit Rádio Proglas a Public TV

27. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
27. 5. 2008

AKTUALIZOVÁNO Podobné programové složení jako v Praze by měl brzy mít zemský digitální multiplex 3 také v Brně. Po televizi Prima, zpravodajském kanálu Z 1 a hudební stanici Óčko se k digitálnímu vysílání v moravské metropoli chystá také křesťanské Rádio Proglas a program Public TV. Oba subjekty by se měly v brněnském éteru objevit v červnu nebo červenci.

MAPA POKRYTÍ: Jak naladit digitální programy v Brně

Tipy C

Nabídku dostala také televize Noe, která ji však z finančních důvodů odmítla. Rádio Proglas ji zvažuje, stejně jako lifestylový kanál Public TV, který byl osloven již před delší dobou. Jeho vedení se má rozhodnout do příštího týdne. Pokud kývne, televize se v Brně objeví pravděpodobně začátkem července. Serveru DigiZone.cz to řekla její výkonná ředitelka Renata Pešková. Kromě Brna chce Public TV vysílat v rámci multiplexu 3 také v Ostravě a Plzni.

Zařazením Rádia Proglas a Public TV do brněnského multiplexu 3 by stoupl počet pozemně šířených digitálních televizí v Brně na devět a vyrovnal by se tak téměř Praze, kde je jich v DVB-T deset.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).