Hlavní navigace

Brněnské studio České televize v Bosonohách nebude

20. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 7. 2009

Plánované nové studio České televize v Brně za více než 600 milionů korun nakonec nebude stát v Brně-Bosonohách. O nových pozemcích by se mělo rozhodnout do konce srpna. Hledání nového pozemku by mohla paradoxně pomoct současná ekonomická recese. Na realitním trhu je v současnosti slušná nabídka lokalit vhodných pro výstavbu nového studia. Informoval o tom kanál ČT 24.

BRAND24

Nyní sídlí televize ve dvou budovách v centru města, dispozičně ale ne zcela vyhovují potřebám ČT. Budovy pocházejí z první republiky a dosud nebyly celkově rekonstruovány. Nové studio zabere zhruba 15 000 metrů čtverečních.

Brněnské studio České televize zásobuje diváky regionálními informacemi z jižní Moravy. Vysílání je možné sledovat pouze terestricky v příslušných oblastech nebo prostřednictvím místních kabelových rozvodů. Studio produkuje odpojované zpravodajství, ranní vysílání a několik vlastních pořadů pro celostátní vysílání ČT. Na satelitu je ale možné sledovat pouze pražskou mutaci ČT. Produkce regionálních studií se vysílá na ČT 2 jen v repríze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).