Hlavní navigace

Britský soud nechal zablokovat web, který nelegálně streamoval Premier League

18. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Soud nařídil šesti největším poskytovatelům internetu v Británii, aby zablokovali přístup k jednomu z největších nelegálních poskytovatelů fotbalových přenosů v zemi

Zablokovat přístup k webu, který nelegálně streamuje živé přenosy anglické fotbalové Premier League, ale i další internetové stránky, které na něj odkazují, nakázal soud ve Velké Británii šesti největším poskytovatelům internetového připojení. Britský Nejvyšší soud v odůvodnění uvedl, že chování poskytovatele obsahu i webů, které na něj odkazují, porušuje autorská práva pořadatele Premier League. Zákon z roku 1988 o copyringhtu a patentových vzorech, na který se soud odvolává, dříve využívaly i firmy z hudebního a filmového průmyslu.

BRAND24

K TÉMATU: Vysílací práva na anglickou Premier League získal Slovak Sport pro svůj nový kanál

Na základě stejného zákona byly v minulosti zablokovány u stránky Pirate Bay. Nynější případ je ale první v historii, kdy se obdobné blokace domáhal držitel práv ke sportovním přenosům, upozornil web BroadbandTVnews.com. „Jsme velmi potěšeni, že došlo k rozhodnutí o blokaci této stránky a budeme ve spolupráci s poskytovateli internetu prosazovat, aby z ní došlo ještě před začátkem nového ročníku Barclays Premier League 2013/14,“ uvedl mluvčí Premier League.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).