Hlavní navigace

Brava HDTV spustila vysílání ve 3D formátu. Prozatím nekóduje

22. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 11. 2010

Dnes dopoledne došlo na satelitu Astra 3B (pozice 23,5 stupně východně) ke spuštění 3D verze nizozemského kanálu Brava HDTV, který se orientuje na přenosy z koncertů vážné hudby. Jak upozorňuje server Broadband TV News, nová stanice bude nabízet mix klasické muziky a opery plus balet. Signál prozatím není kódován, mohou ho tedy sledovat všichni satelitní diváci, kteří přijímají signál z pozice 23,5 stupně východně a jsou vybaveni speciálním 3D televizorem.

ČTĚTE TAKÉ: HD Demo kanál společnosti Astra končí na satelitní pozici 19,2 stupně

BRAND24

Kanál označený jako Brava 3D bude druhým kanálem na družici Astra 3B, a to vedle stanice Astra 3D Demo. Program už má podepsané první smlouvy na distribuci, tuzemská satelitní služba Skylink o něm prozatím neuvažuje. Pokud bude program atraktivní a zjistíme, že diváci o něho mají zájem, pak o jeho zařazení budeme jednat, uvedl pro server DigiZone.cz výkonný ředitel společnosti TradeTec, zástupce Skylinku v Česku, Jaromír Glisník. Zahájení vysílání Brava 3D je dalším logickým krokem po spuštění Brava HDTV. Distribuce signálu prostřednictvím satelitu Astra nám přináší jeho dostupnost po celé Evropě, uvedl při této příležitosti generální ředitel Jun Bron.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11778/V, SR 27500, FEC 9/10, norma DVB-S2/QPSK, prozatím bez kódu (FTA).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).