Hlavní navigace

Bouřka umlčela Kavčí hory (VIDEO UVNITŘ)

19. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 8. 2007

Česká televize (ČT) na dvacet minut oněměla. V neděli po desáté večer se v průběhu reportáže o demonstraci na londýnském letišti Heathrow odmlčel zpravodajský kanál ČT 24 vysílaný ze studia na Kavčích horách. Místo mluveného slova se k divákům dostalo jen šumění. Zhruba po deseti minutách televize přiznala problémy, které způsobila bouřka a přívalové deště.

Vážení diváci, omluvte technické potíže způsobené počasím. Na jejich odstranění se pracuje, objevilo se několikrát po sobě v horním textovém pruhu zpravodajské stanice. Obraz byl přitom nadále v pořádku. Po dvaceti minutách (ve 22:34) zašuměného vysílání na chvíli zmizel i obraz, aby se vysílání vrátilo zpět v plné kráse. Ostatních stanic ČT se výpadek netýkal, protože jejich program nebyl v nedělní večer ze studia na Kavčích horách vysílaný.

ČT pravděpodobně chyběla přímá zpětná vazba na kvalitu vysílání do diváků. Pět minut po nápravě problémů totiž znovu odvysílala pruh pro mimořádné zpravodajství s omluvou za potíže způsobené počasím.

BRAND24

VIDEO: Vysílání ČT 24 krátce po začátku potíží [MPG, 17,9 MB]
Vysílání ČT 24 krátce po začátku potíží [WMV, 3,6 MB]
Omluva ČT televizním divákům [MPG, 13,7 MB]
Omluva ČT televizním divákům [WMV, 2,8 MB]

Zhoršená kvalita obrazu je daná záznamem na digitální fotoaparát. Zvuk je však věrný skutečnosti. Hřmění ovšem nepochází z televizní obrazovky, ale zpoza mého okna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).