Hlavní navigace

Bontonfilm uvádí lokalizované disky v rozlišení Ultra HD. Mají mít i HDR

2. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Prodej nosičů je podle firmy stále živý. DVD má ale prý časem nahradit digitální distribuce a zákazníci vyžadující kvalitu přejdou na Blu-ray (BD) s rozlišením 4K.

Z více než 1,5 milionu loni prodaných disků v Česku a na Slovensku (započítány jsou pouze filmové nosiče, tj. DVD a BD), tvořily třetinu disky Blu-ray nesoucí obraz s vysokým rozlišením (HD). Celkový prodej v obou zemích pak Bontonfilm za kalendářní rok 2016 odhaduje na asi 4 miliony kusů.

Vydávání filmů ve formátu UHD je stále v počátcích, nicméně my i velká studia Hollywoodu jsme přesvědčeni, že mu patří budoucnost ve sledování filmů doma. Už pro letošek je náš plán a seznam filmů pro UHD vydání docela dlouhý, v UHD budou vycházet filmy od všech Hollywoodských studií, která zastupujeme, říká generální ředitel Bontonfilmu Martin Palán.

ČTĚTE TAKÉ: Ultra HD obsah i z Blu-ray disků. Už za okamžik

Recenze přehrávače Panasonic DMP-UB900 (Ultra HD Blu-ray poprvé a hned s THX)

Krakatit a Bílá nemoc digitálně restaurovány do 4K

Epson EH-LS10500 nabídne rozlišení Ultra HD a podporu HDR

Prvním filmem, který Bontonfilm v rozlišení Ultra HD (4K) na český a slovenský trh uvede, bude nová verze Sedmi statečných. Následovat má mysteriózní thriller Inferno, sci-fi Příchozí, Pasažéři a také Život a Trainspotting 2. V plánu je i re-edice fantasy filmu Warcraft, filmů s Jasonem Bournem či proslulý akční snímek Tygr a drak.

BRAND24

Bontonfilm uvádí první lokalizovaný Ultra HD (4K) film na nosiči Blu-ray na českém a slovenském trhu - novou verzi Sedmi statečných.
Autor: Bontonfilm

Bontonfilm uvádí první lokalizovaný Ultra HD (4K) film na nosiči Blu-ray na českém a slovenském trhu – novou verzi Sedmi statečných.

Náklad disků typu Blu-ray 4K bude zpočátku činit několik set kusů k jednomu filmu a součástí balení bude vždy také rozšířenější BD disk v rozlišení HD. Pokud jde o podporu technologie HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah), na dotaz DigiZone.cz nám bylo řečeno, že pokud bude u daného titulu k dispozici, bude ke koupi i v lokalizované podobě.

Bontonfilm v oblasti fyzických filmových nosičů (DVD, BD) zastupuje například studia 20th Century Fox, Universal nebo Sony Pictures. Vedle Česka a Slovenska operuje i v Maďarsku, Rumunsku a ve státech bývalé Jugoslávie.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).