Hlavní navigace

Black out v Praze zasáhnul i obyvatele Krkonoš

7. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 5. 2009

Analogové televizní vysílání se minulý týden vypínalo na pražském Žižkově a některých městských dokrývačích, ale přišli o něj i někteří obyvatelé Krkonoš. Jak informoval deník MF DNES, došlo k tomu tak, že některé lokality byly v této části České republiky vykryty právě z hlavního městského vysílače. Podle listu tak museli pracovníci Českých Radiokomunikací některé vysílací stožáry přeladit např. na Cukrák.

Někteří zákazníci nás o to požádali předem, ale jiní ne, takže někomu se mohl obraz ztratit, uvedla pro MF Dnes mluvčí ČRa Marie Fianová. Nahlášené poruchy by podle ní měly být rychle odstraněny. Stížnost na problém s příjmem signálu přišla např. z televize Nova v obci Horní Brusnice. Někteří lidé už naopak digitální signál přijímají a stěžovali si na známé kostičkování v obraze. V posledních týdnech je to čím dál častější, uvedl Miloslav Němec z Klánovic u Prahy. Chyba je ale většinou na straně diváků, a to nejčastěji v nedostatečném signálu z antény.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).