Hlavní navigace

Běloruské úřady nutí diváky k registraci satelitních přijímačů

25. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 4. 2008

Bělorusku začali naplno aplikovat zákon, podle kterého se musí všichni diváci satelitní televize registrovat na místních úřadech. Poprvé tuto povinnost vyzkoušelo loni na jaře běloruské město Lida. Podle vyhlášky musel každý, kdo chtěl na svůj dům nebo balkón instalovat satelitní parabolu, požádat o souhlas městský úřad. Povinnost se týkala i těch, co už satelitní přijímače vlastnili. Pokud by tak neučinili, hrozila jim pokuta 213 dolarů (v té době asi 4 400 korun).

SOUVISEJÍCÍ: V Šanghaji chtějí zabavit 300 tisíc nelegálních satelitních parabol

BRAND24

Nyní se povinnost registrace všech satelitních kompletů vztahuje na celou zemi. Kdo svůj přijímač nezaregistruje a úřady na to přijdou, bude ho muset demontovat, cituje polský server Satkurier.pl z monitoringu britské BBC. Podle stejného zdroje v Bělorusku běží masová kampaň proti využívání satelitního příjmu televize. Web spekuluje, že důvodem je nezávislá satelitní televize Belsat, kterou od loňského prosince pro Bělorusko provozuje veřejnoprávní Polská televize.

Podle informací BBC někteří obyvatelé Minsku dostali oficiální nařízení, aby demontovali své satelitní paraboly. Pokud tak neučiní, hrozí jim správní soudy a oficiální zákaz satelitního příjmu televize, uvádí Satkurier.pl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).