Hlavní navigace

BBC už testuje na satelitu olympijské streamy. Zachytitelné jsou i v Česku

13. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Fotbalové Euro v Polsku a na Ukrajině je v plném proudu, ale BBC už v tuto chvíli testuje olympijské streamy, kterých nabídne od konce příštího měsíce 24. Sledovat je možné bude i u nás.

Britská veřejnoprávní televize BBC začala testovat dnes na satelitu Astra 1N, pozice 28,2 stupně východně, prvních osm pozic, které budou určeny výhradně pro potřeby olympiády v Londýně. Tato skutečnost ukazuje na to, jaký význam BBC tomuto největšímu sportovnímu svátku letošního roku přikládá. OH v Londýně začínají za více než měsíc. Budou se konat v době od 27. července do 12. srpna. Programové pozice jsou označeny čtyřmi číslicemi, což samo o sobě ukazuje na zkušební provoz.

BBC zahájila na satelitu Astra 1N vysílání olympijských streamů
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

BBC zahájila na satelitu Astra 1N vysílání olympijských streamů

K TÉMATU: Čekají nás revoluční olympijské hry. Nabídnou dva a půl tisíce hodin přenosů

BRAND24

Testovací vysílání je složeno většinou ze statické obrazovky s informačním textem: „Olympic Streams Test Slides“. V dolní části pole je pak uvedeno, o které číslo streamu se jedná, například 5, 8, 11, 23 a tak dále. BBC nabídne z olympiády v Londýně celkem 24 těchto streamů, a to jak ve standardním tak i vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Celkem diváci z OH uvidí neuvěřitelných dva a půl tisíce hodin přenosů, čímž BBC opět posune laťku televizní zábavy o něco výš. Signál je šířen přes satelit Astra 1N, což znamená, že ve středních Čechách je nutná parabola alespoň o průměru 85 centimetrů.

Parametry příjmu: Astra 1N (28,2 stupně východně), 10921/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).