Hlavní navigace

BBC chce zpřístupnit vysílání přes Internet, úřadu se to nelíbí

1. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 2. 2007

Plány britského veřejnoprávního rozhlasu a televize BBC expandovat svým vysíláním na Internet mohou mít negativní efekt na komerční rivaly instituce. Myslí si to regulátor audiovize a komunikací Ofcom, který ale zároveň připouští, že diváci by krok BBC jistě ocenili. Záměry BBC pro využití Internetu jsou přitom dalekosáhlé. Vysilatel chce zpřístupnit živé vysílání všech svých rozhlasových i televizních programů, umožnit divákům shlédnout pořady i sedm dní nazpět a navíc si vytvářet také program na přání.

BBC přes Internet zpřístupňuje leccos už dnes, nabídka je ale roztříštěná. Pod jednu střechu by ji měl proto dostat nový internetový přehrávač iPlayer. Trnem v oku je Ofcomu především koncepce „nastavování seriálu“. Podle ní by si divák mohl prohlédnout nejen aktuální televizní díl, ale i všechny další, které už má BBC v zásobě. Regulátor se obává, že veřejnoprávní instituce se tady dostává na tenký led a může vytvořit přímou náhradu komerčních služeb. Zmiňuje to server Broadbandtvnew­s.com.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).