Hlavní navigace

Barrandov Televizní Studio se sloučí s TV Barrandov

22. 4. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
22. 4. 2008

Akciová společnost Barrandov Televizní Studio (BTS) se sloučí se společností TV Barrandov s.r.o. Vyplývá to z návrhu smlouvy o fúzi zveřejněném v Obchodním věstníku. Firma BTS se stane nástupnickou společností, TV Barrandov zanikne. BTS je držitelem licence pro nastupující digitální zemské TV vysílání (zkráceně DVB-T), TV Barrandov s.r.o. měla fungovat jako servisní organizace nové stanice se stejným názvem, tedy TV Barrandov.

Podle mluvčího a pověřeného ředitele marketingu a PR nové stanice TV Barrandov Janise Sidovského byly BTS a TV Barrandov s.r.o. společnostmi s obdobným předmětem podnikání; nástupnická firma je stoprocentním vlastníkem zanikající společnosti.

Zanikající společnost byla založena zejména proto, aby pro nástupnickou společnost, jakožto držitele licence, zajišťovala přípravu televizního digitálního vysílání a podílela se na výrobě televizních pořadů, řekl ČTK Sidovský.

Důvodem fúze je zjednodušení organizační a administrativní struktury dvou společností jejich sloučením do jedné a s tím související výrazné snížení administrativních nákladů na provoz, podotkl. Sloučením se podle něj rovněž zjednoduší ekonomické a právní vazby, což odpovídá „současnému trendu ve vztahu k obchodním partnerům“.

Firma Barrandov Televizní Studio se do podzimu loňského roku jmenovala Barrandov Studio a v dubnu 2006 po rok a půl trvajícím výběrovém řízení získala jako jedna ze šesti nových stanic licenci pro nastupující digitální zemské vysílání. Po dlouhých soudních sporech vyvolaných neúspěšnými uchazeči o licenci včetně Novy a Primy nakonec licenci firma zajistila novela mediálních zákonů platná od letošního Nového roku.

Nová plnoformátová TV Barrandov chce spustit své vysílání letos v létě a stane se tak konkurencí pro zavedené komerční stanice Nova a Prima. Vedení stanice má ambiciózní plán stát se v následujících letech dvojkou na komerčním televizním trhu a překonat v podílech na sledovanosti stávající Primu; to je ale podle některých odborníků příliš nadsazený cíl.

BRAND24

Digitální zemské TV vysílání v nadcházejících měsících a letech zcela nahradí současné letité tradiční analogové. Lidem to přinese vedle nynějších stanic další nové včetně TV Barrandov, a to mnohdy ve větší kvalitě příjmu. Poslední analogový vysílač by měl být podle návrhu Českého telekomunikačního úřadu vypnut do listopadu 2011.

Zdroj: ČTK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).