Hlavní navigace

Barrandov Muzika získala licence, vysílat bude v DVB-T i na satelitu

27. 8. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Satelitní licence byla udělena na dobu dvanácti let a signál má být určen výhradně pro diváky v České republice. Stejný stav platí i pro pozemní distribuci.

Licence pro provozování kanálu Barrandov Muzika získala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na jejím posledním zasedání stejnojmenná společnost, jejímž většinovým vlastníkem je mediální boss Jaromír Soukup. Řeč je nejen o licenci pro pozemní digitální vysílání, ale také satelitní distribuci. Stanice Barrandov Muzika bude přímým konkurentem stanice Šlágr TV hudebníka a podnikatele Karla Peterky, orientovat se chce na rozdíl od této televize i na mladší publikum. Termín startu Barrandov Muziky zatím není znám.

BRAND24

K TÉMATU: Barrandov Muzika jako konkurence Šlágru? Nebojíme se, říká Karel Peterka

Satelitní licence byla udělena na dobu dvanácti let a signál má být určen výhradně pro diváky v České republice. Stanice bude dle licence vysílat čtyřiadvacet hodin denně. Provozovatel stanice zatím v tomto směru své plány neoznámil, ale dá se očekávat, že Barrandov Muzika bude k dispozici na družici Astra 23,5 stupně východně. Distribuce prostřednictvím konkurenčního Thoru by byla spíše překvapením. Licence pro pozemní vysílání je taktéž udělena na dobu dvanácti let. Lze očekávat, že nová televize bude šířena prostřednictvím Regionální sítě 8 Českých Radiokomunikací.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).