Hlavní navigace

Barrandov loni investoval do šíření signálu. Ztrátu snížil na 334 milionů

19. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 7. 2011

V roce 2010 byla digitální plnoformátová televize Barrandov ve ztrátě 334 milionů korun. Je to přibližně o 90 milionů korun méně než v roce předchozím. Vyplývá to z její Výroční zprávy o podnikatelské činnosti, kterou zveřejnil server Mediář.cz. Barrandov investoval ve druhém roce existence především do distribuce signálu, přibližně o polovinu snížil náklady na propagaci.

ČTĚTE TAKÉ: Na ředitele ČT bude kandidovat bývalý šéf Barrandova Radomír Pekárek

Z reklamy utržila 131 milionů Kč, což byly zhruba čtyři pětiny toho, co plánovala, pořád je to ale víc než čtyřikrát tolik, co první rok, konstatuje Mediář.cz. vysílání digitální plnoformátové televize Barrandov je složené především z akvizičních pořadů, těch je v programovém schématu 80 %. Vrátili jsme na obrazovku diváky žádané seriály, které naší stanici generovaly nadprůměrnou sledovanost, cituje také Mediář Výroční zprávu o hospodaření, čímž jsou myšleny především socialistické seriály.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).