Hlavní navigace

Barrandov HD se do konce prázdnin na satelitu neobjeví

1. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 8. 2011

Společnost Towercom, která je slovenskou obdobou Českých Radiokomunikací a technicky také zajišťuje chod satelitní služby Skylink, prozatím nezprovoznila nový uplink, tedy pracoviště, ze kterého se signál stanic posílá ze země na družice, na pražském Barrandově. To je důvodem, proč ještě stejnojmenná televize nevysílá v HD rozlišení v této službě a také pro zákazníky T-Mobile Televize.

BRAND24

K TÉMATU: Barrandov HD míří do satelitní služby Skylink. Nabídne ho možná i CS Link

Jakmile bude zprovozněn uplink Towercomu na Barrandově, může přijít na řadu. Termín neznám, ale do konce prázdnin se to asi nestihne, uvedl pro server Parabola.cz výkonný ředitel společnosti TradeTec, která je v tuzemsku zástupcem Skylinku, Jaromír Glisník. O Barrandovu HD ze satelitu se hovoří již dlouhodobě, konkrétně od počátku letošního dubna, kdy DigiZone.cz potvrdil tuto skutečnost technický ředitel stanice Michal Kratochvíl. Uplink na tomto známém pražském kopci bude moci do budoucna využít například i televize Nova pro případné šíření svých nových stanic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).