Hlavní navigace

Atmosféra v Rádiu Wave je napjatá, tvrdí jeho hudební dramaturg

12. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 11. 2008

Včera se v pražském Divadle Archa uskutečnila debata o Rádiu Wave a vystoupil na ni mj. i generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík. Ten na začátek diskuse řekl, že nepohrdá společností, která se v jeho prostoru sešla. Poděkoval všem, kteří přišli. Způsob diskuse, který zazněl na Radě ČRo, Kasík odmítá. Diskutovat je dobré, ale s takovýmto výsledkem je to spíše kontraproduktivní. Byly použity nesmírně silné výrazy, konstatoval Kasík. Položil si otázku, zda šlo opravdu o Rádio Wave. Je tu silné nařčení – pod mými křídly vzniká prostor pro fašismus, dodal generální ředitel veřejnoprávní­ho média.

BRAND24

Publicista Štěpán Kotrba řekl, že Rádio Wave a jiné projekty Českého rozhlasu, které radě vadí, posouvají rozhlas někam, kde dříve nebyl. Všem, který ČRo leží na srdci, by se měli sami starat o to, jaká je veřejná služba a její podoba a nedopustit komercionalizaci, prohlásil Kotrba. Podle šéfredaktorky Rádia Wave Judity Hrubešové platí stále výzva, která zazněla, tedy požadavek na odvolání programového ředitele ČRo Richarda Medka. Členové týmu Rádia Wave se distancují od nařčení z fašismu. Věřím, že se to vyřeší. Rádio Wave zkrátka fašismus nepropaguje, řekla Hrubešová.

Hudební dramaturg Rádia Wave Tomáš Turek řekl, že ho překvapilo, že remix písně Swastika Eyes od skupiny Primal Scream byl radou zaznamenán až teď, kdy už ho hraje stanice přibližně dva roky. Nejvíce mě udivuje vyjádření programového ředitele k Wavu. Dozvídám se to skrze média a člověka to překvapí, konstatoval Turek a dodal, že pokud dojde do budoucna ke změně formátu stanice, alespoň to někdo jejímu osazenstvu oznámí. Atmosféra v Rádiu Wave je prý velmi napjatá, ale zároveň stmelující. Jak šéfredaktorku Hrubešovou tak i Turka by zajímalo, kde dělají chybu, protože se to doposud pravděpodobně díky špatné komunikaci nedozvěděli.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).