Hlavní navigace

Astra: Do konce roku minimálně 200 HD stanic na našich satelitech

28. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 6. 2011

Minimálně 200 HDTV kanálů. To je počet, který by si představoval jako ideální výkonný ředitel společnosti SES Astra Ferdinand Kayser pro satelity tohoto významného evropského operátora. Uvedl to v rozhovoru pro Digitalmagazin. HDTV se stala masovým fenoménem. Počet programů se neustále zvyšuje, konstatoval Kayser. Ten si pochvaluje především německý trh, kde se daří přilákat na družici komerční subjekty.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Nekódované tematické kanály ARD odstartují HD šíření v roce 2014

Na satelitech Astra bude koncem letošního roku šířeno více než 200 HDTV stanic, a to jak německých tak prostřednictvím partnerské služby HD+, potvrdil výkonný ředitel SES Astra. Operátor především počítá s apelem na diváky, kteří ještě nadále používají analogové přijímače pro sledování programů z družice. S montéry a obchodníky udržujeme úzký kontakt, odpověděl Kayser na otázku, jak donutit váhající, kteří ještě nepřešli na digitální distribuci signálu. Astra je v současné době v intenzivním jednání s potencionálními zákazníky po uvolněné kapacitě v dubnu 2012.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).