Hlavní navigace

Archivu iVysílání v rámci hybridní televize se diváci dočkají ve druhé polovině roku

18. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

On-line videoarchiv České televize navíc nabídne nově i pořady do roku 1992. Proměnou projde i homepage České televize. Připravují se pochopitelně i webové stránky kanálu ČT 3.

Na druhou polovinu letošního roku naplánovala Česká televize přenesení svého on-line videoarchivu iVysílání na platformu HbbTV, která označuje zkratku pro hybridní širokopásmové vysílání. Agentuře ČTK to řekla výkonná ředitelka Nových médií veřejnoprávní televize Pavlína Kvapilová. Počet uživatelů s touto technologií, kterou musí podporovat televizor nebo set-top-box, neustále roste. Podle Kvapilové se k ní za poslední měsíc připojilo už 75 tisíc přijímačů. Česká televize prozatím nabízí v rámci HbbTV takzvaný superteletext a nedávno zprovoznila i TV program s upoutávkami.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Česká televize spouští novou generaci TV programu s upoutávkami. Nabídne ho v rámci HbbTV

Příjemnou novinkou má být pro diváky skutečnost, že v rámci iVysílání se začnou objevovat i starší pořady, konkrétně ty do roku 1992. Chybět by tu tak neměly například Nemocnice na kraji města, Rozpaky kuchaře Svatopluka, Panoptikum města pražského nebo starší pohádky. Česká televize chytá také modernizaci aplikací pro mobilní zařízení. Ty v lednu překročily milionovou hranici stažení. Teď aktuálně stávající aplikace ´převlékneme´, protože musíme zohlednit nová loga a nový vizuální systém, sdělila ČTK Kvapilová. V dohledné době by měla proběhnout aktualizace aplikace kanálu ČT 24 pro mobilní telefony iPhone.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Jaká témata otevře TVCON 2013, konference o komerčním využití aplikací Smart TV?

Novinka, která na diváky České televize čeká v nejbližší době, bude změna vizuálu úvodní webové stránky veřejnoprávního média. Nová podoba má být přehlednější a intuitivně odkáže na weby jednotlivých programů. Stávající hlavní stránka www.ceskatelevize.cz je poměrně dost dlouhá a některé prvky v dnešní překotně se vyvíjející době rychle stárnou, přiblížila agentuře ČTK šéfka Nových médií Pavlína Kvapilová. Na podzim projdou obsahovou i grafickou úpravou portály ČT 24 a ČT Sport. Spuštění webových stránek chystaného dětského a vzdělávacího kanálu ČT 3 je připraveno na druhou polovinu roku, ve stejný čas, kdy tento program odstartuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).