Hlavní navigace

Antik Sat přijde do Česka až po Novém roce, v říjnu odstartuje pouze na Slovensku

14. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová satelitní platforma slibuje hned od začátku přes 30 televizních kanálů v HD kvalitě a celkově okolo stovky programů.

Nikoli v říjnu, ale až po Novém roce vstoupí na český trh nová satelitní platforma Antik Sat od košické společnosti Antik Telecom. Serveru Digitalnitelevize.cz to potvrdil sám operátor, podle něhož se říjnový termín vztahuje výhradně k uvedení Antik Satu na slovenský trh. Na tiskové konferenci Antik Telecomu na veletrhu IBC Amsterodam sice padl termín říjen 2015, ten se však vztahoval ke startu platformy jako takové, přičemž první měsíce bude dostupná pouze zákazníkům na Slovensku. Na český trh má služba vstoupit v prvním čtvrtletí 2016, přesný termín ale operátor zatím nesdělil.

BRAND24

K TÉMATU: Na Slovensku začne fungovat další satelitní operátor, svou službu představí Antik

Antik Sat se chystá nabídnout zhruba 100 televizních kanálů, z toho třetinu v HD kvalitě. Využije satelitní pozici 16 stupňů východně, která není pro český ani slovenský trh obvyklá. Satelitní kapacitu si pronajme od rakouské společnosti Telekom Austria. Jako první satelitní operátor na našem území chce Antik Sat nabídnout hybridní přijímače. Pro využívání služby bude zapotřebí příjmová parabola o průměru přibližně 90 až 95 cm. Antik Telekom již nyní na Slovensku poskytuje IPTV televizi a mobilní televizi Antik TV Go, nabízí také připojení k internetu a pevné telefonní linky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).