Hlavní navigace

Analogové vysílání na satelitu končí přesně za týden. Příliš času už nezbývá

23. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pokud máte ještě analogový satelitní přijímač a stále ho ještě využíváte, měli byste ho co nejrychleji vyměnit. Tento způsob distribuce signálu prostřednictvím družíce končí přesně za týden.

Přesně za týden dojde v Evropě k ukončení analogového vysílání prostřednictvím družice. Pokud si do 29. dubna nepořídíte digitální satelitní přijímač, budete mít na svém televizoru pouze zrnění. Jak vás již server DigiZone.cz informoval, tato skutečnost se týká zejména některých hotelů, kterých rozhodně není v České republice málo. Pokud tak ještě neučinili, na poslední chvíli by si měli objednat jejich provozovatelé některou z montážních firem, která se touto problematikou zabývá.

BRAND24

K TÉMATU: Analogové satelitní vysílání končí přesně za 14 dní. Hotely budou muset upravit rozvody

Kampaň k ukončení analogového satelitního vysílání probíhala u našich západních sousedů přibližně dva roky, a to jak prostřednictvím televizních tak i rozhlasových reklam. Informace mohly najít zájemci také na teletextových stránkách německých stanic a v tisku. Od začátku letošního roku se navíc vybraná média, kterých se vypínání analogového satelitního vysílání týká, že do svého programu zařadí informační lištu. Ta se objevovala ve vysílání zcela náhodně, její frekvence byla ovšem od 19. dubna zvýšena. Informace k přechodu na DVB-S/S2 lze najít na www.klardigital­.de.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).