Hlavní navigace

Analogové vysílání ČT 2 na konci příštího roku na polovině

21. 5. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
21. 5. 2007

Počet obyvatel, kteří mohou přijímat ČT 2 analogově, pravděpodobně klesne do konce příštího roku na polovinu. ČTK to dnes řekl šéf projektu Digitalizace České televize (ČT) Pavel Hanuš. Kmitočty dříve zaplněné analogovým vysíláním ČT 2 poslouží rozvoji veřejnoprávního multiplexu se všemi čtyřmi programy ČT.

Pokles analogové ČT 2 odhaduji tak k polovině, to se těžko odhaduje. Ale to ještě neznamená úplné vypnutí, uvedl Hanuš. Podle něj by ČT chtěla do konce příštího roku pokrýt digitálním vysíláním zhruba 70 procent obyvatel ČR. Když to bude 80 procent, budu šťastný, poznamenal.

Náměstek ministra vnitra Zdeněk Zajíček minulý týden v souvislosti s připravovaným návrhem novely vysílacího zákona uvedl, že Česká televize by mohla uvolnit většinu analogových kmitočtů ČT 2 k 8. srpnu 2008, tedy k začátku Letních olympijských her v Pekingu. Pavel Hanuš „olympijský“ termín ale nevidí pro zásadní redukci analogového pokrytí jako reálný a pravděpodobnější je podle něj právě až konec příštího roku.

BRAND24

Hanuš přepokládám, že vypínání analogové ČT 2 přinese řadu problémů, které bude nutné vyřešit. Například překrývání signálu či jeho případná rušení. Vše se také musí konzultovat s provozovateli vysílacích sítí, podotkl šéf projektu Digitalizace ČT.

Zdroj: ČTK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).