Hlavní navigace

Analogové satelitní vysílání z Astry by mělo skončit v roce 2012

27. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 4. 2009

Ve stejném roce, kdy dojde v zemích Evropské unie k ukončení analogového zemského vysílání, by se mělo odmlčet i analogové satelitní vysílání z družic Astra, z primární pozice 19,2 st. východně. Píše o tom server Satcentrum.

Podle informací skupiny SES je omezování analogových programů nepatrné a tak existuje ještě 37 analogových německých stanic a dva panevropské analogové kanály. Společnost očekává úplné vypnutí analogového vysílání mezi rokem 2010 a 2012, pravděpodobným termínem je závěr tohoto období,“ píše web a odvolává se na informace německého webu Infosat.de.

Důvodem k tak pozdnímu vypnutí analogového vysílání ze satelitu je fakt, že většina německých diváků kabelových sítí televizi sleduje ještě analogově a bez investic provozovatele kabelových sítí by pak už nemohli přijímat své programy. Satelitní operátor spolu s televizemi tak dává německému trhu časový prostor pro vyřešení potřebných investic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).