Hlavní navigace

Analogová STV skončí na Slovensku už na konci tohoto měsíce

4. 8. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
4. 8. 2011

Přesto, že vypnutí téměř všech analogových televizních vysílačů proběhlo u našich východních sousedů do konce minulého měsíce, existuje ještě několik lokalit, které nadále původní distribuci signálu šíří. Tato skutečnost už ale dlouho nepotrvá. Jak informuje na svém webu Towercom, slovenská obdoba Českých Radiokomunikací, vysílače RTVS budou vypnuty na konci tohoto měsíce.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Slovensko dokončilo digitalizaci, všechny vysílače DVB-T zprovozněny

Na základě podepsané dohody s RTVS (STV) – bývalá Slovenská televize a současný Rozhlas a televize Slovenska, pozn. red. – bude dne 31. srpna 2011 ukončené analogové terestrické vysílání veřejnoprávního vysílatele a jeho programových okruhu Jednotky a Dvojky na zbylých vysílačích a převaděčích Towercomu, které zůstali v provozu, uvedl telekomunikační operátor. V provozu však ještě nadále zůstanou některé analogové vysílače komerčních stanic. Ty čeká vypnutí do konce roku. Definitivně (bez výjimky) by bez analogového signálu mělo být Slovensko do konce příštího roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).