Hlavní navigace

Analog v kabelu nezrušíme, ujišťuje UPC. Připravuje se sjednocení nabídek

31. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
31. 3. 2011

Někteří zákazníci kabelové televize od společnosti UPC Česká republika si stále nejsou jisti, zdali nebudou muset povinně přejít z analogové na digitální nabídku. Nic takového nehrozí teď ani v budoucnu. Serveru DigiZone.cz to řekl mluvčí tohoto operátora František Malina. Neopodstatněné jsou tedy i některé údajné hovory operátorů, kteří se snažili zákazníky přesvědčit, že analogová nabídka se ruší.

ČTĚTE TAKÉ: UPC nabízí v televizi HD+ nové, unikátní 3D pořady české produkce

Do budoucna by mělo dojít v celé republice ke sjednocení nabídky staršího způsobu distribuce signálu. V síti UPC by mělo být k dispozici přibližně 20 programů. Změn už se mohli dočkat zákazníci v Praze a Brně. Společnost během března převáděla analogovou nabídku Klasik se čtyřiceti programy na digitální nabídku Standard, která má programů osmdesát. Pro zákazníka je důležitá skutečnost, že tento převod bude proveden zcela zdarma odborným pracovníkem UPC. Těm, kteří souhlasili, zůstanou zachovány také ceny balíčků a přiznané výhody.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: UPC opět mírně klesl počet domácností s kabelovou televizí, má jich 524 300

Nebudou-li zákazníci s převedením na nabídku Standard souhlasit, pak budou mít samozřejmě možnost zdarma přejít na nižší digitální službu Starter a k ní si třeba vybrat balíček programů. A pokud naši nabídku na přechod k digitální kabelové televizi nevyužijí vůbec, bude jim ode dne ukončení analogové služby Klasik účtována a dodávána služba v rozsahu analogové nabídky, dodal Malina. Firma přistupuje k tomuto kroku proto, aby se jí uvolnilo místo pro nové digitální programy. Zákazníci s analogovou i digitální nabídkou mohou v síti jako bonus sledovat také multiplexy, které si operátor skládá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).