Hlavní navigace

Agentuře ČTK znovu šéfuje Radim Hreha, Rada ČTK se ho pokusila odvolat

1. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 10. 2009

Kontroverzní manager Radim Hreha nakonec přece jen nastoupil do České tiskové kanceláře na pozici generálního ředitele. Bývalý ředitel Slovenské televize a někdejší vedoucí sekretariátu generálního ředitele České televize byl původně zvolen do čela ČTK v polovině srpna, ale příslušná rada jeho volbu nedávno zrušila.

PSALI JSME: Radim Hreha, bývalý šéf STV, je novým generálním ředitelem ČTK

Generálním ředitelem ČTK tak měl zůstat Milan Stibral, který agenturu vede od rozdělení federální česko-slovenské agentury ČSTK v roce 1993. Stibral se původně v červnu vzdal funkce a chtěl odejít do důchodu. Rada ČTK jeho rezignaci neuznala a on ji vzal zpět. Funkci generálního ředitele si hodlá ponechat až do roku 2011 kdy mu skončí řádné funkční období.

DALŠÍ INFORMACE: Rada ČTK zrušila zvolení Radima Hrehy za ředitele

BRAND24

Rada ČTK dnes v tajném hlasování Hrehu oficiálně odvolala, uvedly Lidové noviny. Rada ČTK odvolává v tajném hlasování Radima Hrehu z funkce ředitele ČTK, pro odvolání hlasovalo šest, jeden proti, a jmenuje do funkce generálního ředitele Milana Stibrala, šest pro a jeden se zdržel, tlumočila Lidovým novinám rozhodnutí rady její předsedkyně Pavla Valčáková. Důvodem je to, aby nebyla situace nejasná, aby nedošlo k tomu, že by byli vlastně ředitelé dva nakonec, dodala.

Hreha se i přesto nadále považuje za ředitele a bude se kvůli tomu soudit. Jednání Rady ČTK po řádné volbě generálního ředitele je v právním státě bezprecedentní, uvedl Hreha na dotaz Lidových novin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).