Hlavní navigace

Active TV přišla o licence na DVB-T i satelit, pro vysílací radu šlo o formalitu

17. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Věštci, kartáři a tváře soutěžních pořadů ale z televizních obrazovek českých diváků nezmizely. „Rozprostřeli“ se na ostatních stanicích, zejména TV Barrandov a KinuSvět.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) odebrala na svém posledním zasedání stanici Active TV vysílací licenci pro satelitní a pozemní vysílání. Vyplývá to z aktuální tiskové zprávy regulátora ze zasedání, které se konalo tento týden. Pro regulátora šlo prakticky pouze o formalitu, protože Active TV přerušila svou distribuci už v polovině letošního roku, jak tehdy sama potvrdila šéfka stanice Renata Pešková, jež v minulosti taktéž stála u nepovedeného projektu televize Public.

BRAND24

K TÉMATU: Active TV pravděpodobně přijde o licenci, RRTV s ní zahájila správní řízení

O tom, že Active TV přijde o satelitní i terestrickou licenci, bylo prakticky rozhodnuto již v červenci letošního roku, kdy regulátor zahájil s jejím provozovatelem, společností TV CZ, řízení o odejmutí povolení šířit signál těmito cestami. Definitivní konec Active TV lze datovat k ukončení distribuce v multiplexu 4 a prakticky tak zmizela z televizního éteru v České republice. Tváře Active TV ale z českých televizních obrazovek nezmizely definitivně. „Rozběhly“ se do jiných pořadů tohoto typu na TV Barrandov a KinuSvět.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).