Hlavní navigace

Active TV čeká odklon od původního zaměření, má se posunout k teleshoppingu

18. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Maďarsko-česká stanice, která většinu svého času věnuje ezoterickým a soutěžním pořadům, dnes zahájila bezplatné vysílání prostřednictvím satelitní služby Skylink.

Provozovatel neplaceného kanálu Active TV, který byl doposud šířen pouze v zemském multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG), se odkloní od svého původního zaměření. Tím byly pořady s ezoterickou tematikou a různé interaktivní soutěže, které mají ovšem společné to, že při nich volá zájemce na linky, jež jsou zpoplatněny částkami pohybujícími se až okolo stokoruny za minutu. Podle informací serveru DigiZone.cz vlastník, kterým je maďarská společnost EsoTV Magyarország Korlátolt Felelősségű Társaság, chce televizi směřovat nyní spíše směrem k živě vysílanému teleshoppingu a nabídce produktů.

Z ARCHIVU: Active TV zahájila promo vysílání v multiplexu 3, ostrý start plánuje na 1. června

První změnu by měli diváci ve vysílání zaregistrovat už na konci tohoto měsíce, kdy by z programového schématu měly zmizet dokumenty, jež stanice doposud vysílala. Objevily se pouze v první fázi vysílání, která probíhala od konce dubna letošního roku. Programová ředitelka Renata Pešková, jež v minulosti stála za lifestylovou televizí Public, nechtěla změny komentovat. Musíte se obrátit na maďarského vlastníka. Do konceptu a programu televize nezasahuji, uvedla pro DigiZone.cz stručně Pešková s tím, že řeší pouze administrativní záležitosti a fungování stanice má na starosti maďarský vlastník.

ČTĚTE TAKÉ: Nová česká stanice Active TV bude vysílat i na satelitu, RRTV žádá o licenci

BRAND24

Active TV dnes rozšířila vysílání na další televizní platformu. Diváci ji mohou nově naladit také na satelitu Astra 3B, konkrétně na kapacitě operátora Skylink. Jde konkrétně o programovou pozici, která byla doposud označena jako Novinka. Program je šířen v nekódované podobě, to znamená, že pro jeho sledování není nutná dekódovací karta, ale zájemci postačí nejlevnější satelitní komplet. Volně jsou na satelitní pozici 23,5 stupně východně šířeny například také kanály ČT 24, Óčko nebo regionalnitelevize.cz. Active TV vysílá na satelitu s vyšším rozlišením než pozemně – 720×576.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11895/V, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).