Hlavní navigace

66. kanál z Klínovce by neměl být pro diváky problémem

30. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 6. 2009

UNITŘ FOTO Přijímat digitální vysílání multiplexu 2 z jáchymovské­ho vysílače Klínovce, kde nyní šíří svůj signál také stanice Nova, Nova Cinema, Prima, Prima Cool a TV Barrandov, by nemělo být pro vlastníky set-top-boxů nebo televizorů s integrovaným tunerem žádným problémem. Přesvědčili jsme o tom v redakci serveru DigiZone.cz, kdy nám síť Českých Radiokomunikací vykazuje stejné hodnoty jako ta od ČT.

Testovací provoz digitálního vysílání multiplexu 2 z vysílače Klínovec byl spuštěn 29. června, do ostrého provozu bylo uveden dnes 30. června v 6 hodin ráno, uvedl pro DigiZone.cz David Haidinger z agentury Ogilvy PR, která mediálně zastupuje České Radiokomunikace. Na příjem z 66. kanálu si stěžovali včera také mnozí čtenáři našeho webu, což můžeme v redakci potvrdit.

BRAND24

Důvodem však skutečně bylo to, že vysílání bylo v testovacím provozu a vše se ještě dolaďovalo pro ostrý start, který byl stanoven na šestou hodinu ranní. Mnozí diváci se totiž obávali, že přechodný 66. kanál by mohl být pro jejich anténu problémem. Jako důkaz, že digitální vysílání z Klínovce je na venkovní anténu možné zachytit bez problémů také v Praze, přikládáme screenshot, který byl pořízen ze set-top-boxu Golden Interstar.

Screenshot jako důkaz, že multiplex 2 z Klínovce je bez problémů možné zachytit také v Praze. Foto: autor

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).