Hlavní navigace

65 % Francouzů neví o vypnutí analogu v roce 2011

26. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
26. 2. 2008

Minulý týden zveřejnil francouzský regulační úřad CSA plán dalšího postupu v procesu digitalizace, podle kterého bude digitální televizní vysílání na konci letošního roku dostupné již 89 % Francouzů. Spolu s tím se Francie pochlubila také počtem domácností, které mohou sledovat digitální vysílání. V současnosti je digitálním přijímačem vybaveno 46,5 % francouzských domácností. S tím ale kontrastuje poměrně vysoký počet diváků, kteří o vypnutí analogového televizního vysílání neví.

Ze statistik TDF vyplývá, že téměř polovina francouzských domácností je na příjem televizního signálu v digitální podobě vybavena. O polovinu nižší je ale počet těch domácností, které mají všechny televizory přizpůsobené pro příjem digitálního signálu. 27 % domácností připravilo na přechod na digitální televizní vysílání všechny televizní přijímače.

Tipy C

Za poměrně hezky znějící statistikou o počtu domácností, které mohou digitální televizní vysílání přijímat, se ale skrývá jedna mnohem horší. 65 % obyvatel neví o vypnutí analogového televizního vysílání, ke kterému má ve Francii dojít v roce 2011.

Zdroj: Rapid TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).