Hlavní navigace

3D televizory na českém trhu? Do dvou až tří let, slibuje LG Electronics

5. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 1. 2010

DOPLNĚNO Televizory s trojrozměrným obrazem (3D TV) by se mohly na českém trhu objevit do dvou až tří let. Tedy alespoň ty, které vyvine společnost LG Electronics. Serveru DigiZone.cz to řekl mediální zástupce firmy Jakub Švestka s tím, že LG se trojrozměrným obrazem u televizorů zabývá již několik let. Nasazení nové technologie ale podle něj přijde až ve chvíli, kdy se firmě vrátí globální investice do vývoje LCD a plazmových televizorů, respektive přístrojů s LED displejem.

K TÉMATU: Přichází 3D televize. Jak funguje trojrozměrné zobrazování?

Teprve poté má smysl otevírat další segment, uvedl Švestka. LG však již vyrobila několik prototypů 3D televizorů a trojrozměrný obraz dokáže nabídnout i pomocí projektorů. Této kategorii věnovala naše firma velký prostor na loňském zářijovém veletrhu IFA v Berlíně. Tam vzbudily vystavené produkty velký zájem odborné i laické veřejnosti, upozornil Švestka.

ČTĚTE TAKÉ: Spotřební 3D televizor by se mohl dostat na trh už v příštím roce

Na vývoji 3D televizorů již několik let pracují také společnosti Panasonic, Sony či Samsung. Nehrozí, že si každá z nich vyvine své normy a bude schopná přijímat jiný standard 3D vysílání? Nebo se největší světoví hráči na poli výroby televizorů domluví na společném technickém řešení? Lze předpokládat, že takovou případnou standardizaci bude LG podporovat, říká Švestka.

BRAND24

Ceny 3D televizorů lze podle mediálního zástupce LG Electronics dopředu jen stěží předvídat. Bavíme se o výhledu zhruba dvou tří let, a i proto nelze ani naznačit cenu takových přístrojů, vysvětlil Jakub Švestka.

DOPLNĚNO 6.1.2010: Podle nejnovějších informací se společnost LG Electronics chystá uvést 3D televizory na český trh dříve, než uvádíme v této zprávě. DigiZone.cz zjišťuje podrobnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).