Hlavní navigace

1. květen na satelitech Astra: Starty nových kanálů i přesuny těch stávajících

1. 5. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA A FOTO V noci ze včerejška na dnešek došlo k několika významným změnám na satelitní pozici 19,2 stupně východně. Odstartovalo tu několik nových kanálů.

První květnový den je letos velmi bohatý na programové novinky ze satelitu Astra. Jednou z nejzásadnějších je start německého zpravodajského kanálu Tagesschau 24, který nesl dříve označení Eins Extra. Ke změně došlo přesně o půlnoci a diváci ji téměř nezaznamenali. Původní logo Extra 1 pouze nahradila ID Tagesschau 24. ARD slibuje, že koncepce se nezmění. Program je možné přirovnat charakterem k naší ČT 24. Kromě zpravodajství však přináší také dokumenty.

Web stanice: http://www.ta­gesschau.de/ta­gesschau24/

Reportáž k přeformátování Eins Extra na Tagesschau 24: http://goo.gl/N4yP9

Parametry příjmu: Astra 1KR (19,2 stupně východně), 10744/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Milovníci kvalitní hudby jistě zaznamenali přesunutí stanice Deluxe Music na nový kmitočet. Program, který odstartoval v dubnu 2005, si získal značnou popularitu díky pečlivému výběru muziky, která je z programového schématu patrná. Stanice nabízí také různé tematické bloky od hudby rockové až po skladby z filmů. Stanice se nedávno dostala z finančních problémů díky novému vlastníkovi, kterým je provozovatel placeného programu Planet. Na nový kmitočet se také přesunulo Radio Teddy.

Parametry příjmu: Astra 1H (19,2 stupně východně), 12148/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

NEPŘEHLÉDNĚTE: Deluxe Music TV je zachráněna. Má nového vlastníka


Screenshot: autor

Deluxe Music je jedním z nejlepších nekódovaných hudebních kanálů na pozici 19,2 stupně východně.

Posledními dvěma programovými novinkami, které mohli satelitní diváci zaznamenat, jsou start dalších bavorských kanálů a stanice Tele 5 ve verzi pro Rakousko. Co se týká první várky televizí, jde konkrétně o Franken Fernsehen z Norimberku a a.tv z Augsburgu. Programy jsou zařazeny do multiplexu spolu s dalšími bavorskými stanicemi. Majitelé boxů s podporou HbbTV mohou navíc využít i dalších služeb prostřednictvím červeného tlačítka. Jak se bude lišit verze Tele 5 Deutschland od Tele 5 Austria, je prozatím otázkou. Jejich obsah je v tuto chvíli naprosto stejný.

K TÉMATU: Novinky na satelitech Astra: Tele 5 Austria, Diät TV, StarParadies 3 a StarParadies 4

BRAND24

Parametry příjmu (bavorské stanice): Astra 1M (19,2 stupně východně), 11523/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA). Kmitočet využívala dříve analogová stanice Sport 1 Deutschland.

Parametry příjmu (Tele 5 Austria): Astra 1KR (19,2 stupně východně), 11244/H, SR 22000, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).